Seminari arbitral 02

Com he dit a l’anterior escrit, Almussafes, 8 de juny, Seminari arbitral, ponent del dia, Manuel Fernández Calabuig.

Assistents a primera hora, jo vaig contabilitzar 19, a l’hora de començar el ponent la xarrada, vaig perdre de vista a Emilio, Néstor, Ana i Juan Pedro, que els vaig vore al final de tot. En total, ens quedàrem 15, en el meu compte, i torne a dir, que no sóc jo qui ha de dir si es tracta d’una bona presència de gent, o no.

No sóc molt habitual en estes reunions, però quan vaig a una, on s’expliquen coses que van d’un programa d’escacs, m’agrada anar amb l’ordinador, per comprovar les novetats, i si no es un programa, almenys apunte coses que es diuen, perquè aixina, ho recorde millor.

Es veu que la “norma”, és anar, escoltar el que diu el ponent, i replegar “trastos”, perquè poca gent portava un ordinador, sí que és cert, que amb la llibreta es podia fer un poc d’apuntar el que es pot, perquè algú hi havia.

Novetats, que es comunicaren per part de la FEDA, es poden vore en la notìcia que posa la FECV, que cada ú, es descarregue l’arxiu, i li pegue una miradeta, a vore si s’entera de les novetats, el més normal, serà que no, perquè la major part de la gent, no sap moltes regles dels escacs. Però clar, resulta que la notícia és del seminari d’àrbitres, i es posa en detall el que es va dir per part del CTA, però res del que va dir el ponent, Manuel Fernàndez.

No vaig a explicar les normes aborrides, només dir, que la FEDA, ha fet una aplicació per rebre més ràpid la informació d’un torneig, més utilitats té, però la que més me va agradar, és que actualitza la ronda d’un torneig, al moment, que no passa quan jugues un torneig amb el programa Vega, Info64 tarda en actualitzar-se, i si és un torneig ràpid, no pots vore la ronda quan toca, la major part de les vegades.

Encara està en proves, i s’anirà millorant, com és normal en informàtica.

I per últim, en Vega es podrà posar la bandera de la Comunitat a la que pertany el jugador, jo, que sempre lleve les banderes, ara hauré de posar-la per vore la nostra bandera als tornejos.

Cronica de Javier Cortés

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *