Provincial per edats

El passat 1 de març, es vaen disputar els provincials per edats en Valencia, organitzat per ????? i el lloc triat per tal esdeveniment, va ser en Moixent. No té club d’escacs (que yo puga saber), pero si que s’arrimen els organitzadors allí, per donar a coneixer els escacs en tota la provincia de Valencia.

 

A lo que anarem, els tres jugadors més menuts del nostre club, que s’atreviren a jugar el torneig, pasaren un dia de festa, en un poble que no coneixien, pot ser uno dels motius que els portaba a acabar les seues partides tant ràpid. A priori, com era el seu primer torneig fort que disputaben, les opcions seues, pasaben per donar molta guerra i aguantar als altres rivals, per que la diferencia de nivell era evident.

 

Per lo que respecta a Josep, com estaba en els sub-18, li tocaba la pijor part, molt jugadors amb ELO FIDE i altres tants en ELO FEDA, lo d’ell si que va ser dur, pero va donar el tipo, en moltes partides. La seua millora en el joc, es evident i apren ràpid.

 

Els altres dos integrants, Vicente i Sergi, jugant en el sub-12, pareixia que teníen un poc millor les coses, la diferencia de nivell no era tan clara i només els errors propits, era lo que desnivellaba la partida i no aumentaben el seu número de victories.

Bueno, aixó i la incorrecció de un arbrit, en lo que li tocaba a Sergi, per que en una partida seua (estaba yo al costat d’ell), va fulminar al seu rival en unes jugades, va alzar la mà i amb les peçes sense moure, cuant el àrbrit va arribar i va escoltar al guanyador, en la fulla anotà el resultat al contrari, donant com a guanyador al altre. Cuant posen l’altra ronda i anem a protestar, com tenen presa els arbrits, no es cambia res, pero després s’arreglarà tot. Bueno, o casi tot, per que la culpa de l’anotació mal efectuada, continua en cap del xiquet i no en cap del arbrit, que no es va enterar bé de la cosa, per que estaba “molt liada”.

 

No m’agrada mai, parlar del treball dels arbrits, per que la seua faena es molt dura i tenen que aguantar molt, pero es deu mirar un poc mes, cuant es tracta de xiquets, la seua afició no es veu trencada per éstes minucies, pero el nervios que li posa en el cos al menut, li porta a perdre la concentració en el torneig i fer un mal torneig, a ells si que els afecta molt.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *